Der er noget om forældreskab, der giver os en følelse af historie og et dybt rodfæstede ønske om at sende til den næste generation af store ting, vi har opdaget om livet. Og en del af, er ønsket om at indgyde i vores børns kærlighed til videnskab, uddannelse og især kærligheden til naturen.

Din fascination af universet, og hvordan til at udforske det, som vi så ofte gør inden for astronomi kan være meget akademiske og tør som måske var det hvis du tog et kursus i astronomi. Men når du får derude i feltet om natten, dit udstyr er lige ret og nattehimlen kommer til live med aktivitet, der er ingen andre erfaring som det Majestæt og ren spænding. Og det er slags erfaringer vi ønsker vores børn at komme til at elske så meget som vi gør.

Det er faktisk ikke et stort spring fra leg til læring for børn når det kommer til at lære om naturen, videnskab og astronomi. Udforskning er en naturlig del af at være et barn og vokser op i en fascinerende verden og universet. Så hvis vi kan finde måder at tage den naturlige ønske om at udforske og indgyder et liv lang passion for astronomi, vil vi give vores børn en virkelig stor gave.

Så med et par enkle familie aktiviteter, kan vi indgyde at kærlighed til astronomi i vores afkom. Her er nogle ideer.

* Gøre stjerne stirrede del af familiens liv. Du elsker allerede at gå udendørs så ofte som muligt at nyde stjernerne. Så lad det blive din private passion. Få alle ind i handling. Børnene vil elske det og ser frem til disse nætter så meget som går til cirkus.

* Gøre hver ny erfaring i dyrkning i astronomi en frisk tærskel. Så de første erfaringer kan være hvad du oplevede som barn, bare om på ryggen ud i landet med panorama af stjerner overhead forsøger at tage det hele ind. Gå foran og udfordre dem til at tælle stjernerne. Det er en sjov øvelse og en de vil spare for at bruge som en joke på deres børn, når de gør det samme ting i et par årtier.

* Tage dem langs vejen for læring, introducerer kikkerter, så de kan fokusere på bestemte områder af nattehimlen.

* Nu de er hooked og ønsker at vide om, hvorfor nogle af stjernerne er lysere end andre. De har ingen idé om de vil astronomi skole og ved det ikke endnu. Du kan fortælle dem om konstellationer, som du påpeger, hvordan man kan finde dem ved at indtaste off Nordstjernen. Ved at kunne finde ting i denne masse af stjerner og at vide der er sådan en enorm mængde mere de kan udvælge, de er modne til at lære fra stjerne maps og om, hvordan galakser arbejde.

* Tænk på deres spænding som de bemærker ændringer på nattehimlen. Faserne af månen og påvirkning af jordens rotation position af planeter. Hjælpe dem med at finde deres favorit himmellegemer hver aften. Inden længe vil de lære at kortlægge bevægelse af stjerner, ligesom de tidlige astronomer gjorde.

* Nu du vil blive fanget i spændingen ved at finde nye ting at afsløre din glade besætning spæde astronomer. Når du afsløre, at du kommer på en safari til at se en formørkelse, en meteorregn eller én gang i en levetid udseende af en komet, vil gave så store som noget du måske forår på dem til jul.

Vidundere af nattehimlen vil fange dine børn den måde, det har du i år. Og du vil have gjort dem den største fordel du nogensinde kunne gøre ved at give dem livslang elskere af universet.

Universet gennem et barns øjne

Leave a Reply

Your email address will not be published.